Aanhouding in onderzoek mishandeling in ‘t Geveltje

15-05-2014 11:54

Alphen aan den Rijn - De politie heeft dinsdag 13 mei een 28-jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging van een aantal personen in een snackbar aan de Julianastraat. De verdachte heeft een dagvaarding ontvangen.

De politie heeft in het onderzoek meerdere aangiften opgenomen en getuigen gehoord. Via Meld Misdaad Anoniem (0800 - 7000) meldden vier personen zich die de naam noemden van de verdachte. De politie kon hierdoor dinsdag de man in zijn woning aanhouden.

Zaterdag 26 april even voor 23.30 uur verliet een groep vrienden de snackbar toen ze merkten dat één van hen een tas was vergeten. De tas stond nog in de snackbar, maar buiten bleek dat er een zonnebril weg was. In de snackbar ontstond een woordenwisseling met een man, dat uitmondde in de mishandeling van twee mannen uit de vriendengroep. De verdachte gaf plotseling een kopstoot aan een 22-jarige Alphenaar, waarna hij weg liep en een fiets omgooide. De verdachte liep terug naar de snackbar en gaf nu een 21-jarige Alphenaar een vuistslag op het hoofd. Deze sloeg terug waardoor hij letsel aan een hand opliep. Kort daarna bedreigde de verdachte één van de slachtoffers met een groot mes. Deze rende hard weg en belde de politie.