Aanhoudingen voor bezit van inbrekerswerktuig

21-10-2013 20:13

Bodegraven /Alphen aan den Rijn - De politie heeft zaterdag 19 oktober even na 03.00 uur vier Gouwenaren van tussen de 20 en 27 jaar aangehouden voor het hebben van een inbrekerswerktuig.

De politie kreeg de melding dat er werd ingebroken in een woning aan de Noordzijde in Bodegraven door twee personen. Agenten reden naar deze locatie en hoorden onderweg dat de personen al weer vertrokken waren. De agenten zagen een auto vanaf de Europaweg rijden en besloten deze te volgen. De auto reed de N11 op in de richting van Leiden. Op de Leidse Schouw in Alphen werd de auto staande gehouden en gecontroleerd. Na het aantreffen van een inbrekerswerktuig werden de vier aangehouden. De politie doet verder onderzoek.

Inbrekerswerktuigen

Veel gemeenten hebben in de Algemene Plaatselijke Verordening opgenomen dat het niet is toegestaan om werktuigen te vervoeren waarmee een inbraak gepleegd kan worden. De aanpak van woninginbraken heeft hoge prioriteit bij de politie. Daarom controleert de politie veel en treedt streng op tegen het overtreden van dat verbod.