Auto ramt reclame bord op de Eisenhowerlaan

03-04-2014 00:32

Alphen aan den Rijn - Net als vanmorgen gebeurde er een ongeval op de kruising van de Eisenhowerlaan en de Burgermeester Bruinsslotsingel in Alphen aan den Rijn.

Ditmaal betrof het een eenzijdig ongeval, een automobilist had zich vergist in de rijbaan en wou door de verhoogde middenberm weer naar de juiste weghelft rijden, dit pakte alleen anders uit wat hij ervan verwacht had.

De bestuurder zag daarbij een reclamebord over het hoofd waar hij met hoge snelheid tegenaan reed, na de klap kwam de auto direct tot stilstand.

Door het reclame bord en de vele glasscherven die van het reclame bord afkwamen was de Eisenhowerlaand vanaf de Burgermeester Bruinsslotsingel tot aan de Hoorn afgesloten in de richting van het centrum.l

Een berger heeft de auto en het reclame bord opgehaald, de bestuurder is door de politie meegenomen naar het bureau.

Politie persbericht:

LAlphen aan den Rijn - Een 26-jarige automobilist uit Barneveld botste woensdag 2 april kort voor middernacht op de Eisenhowerlaan met zijn auto tegen een verkeersbord, reclamezuil en de middengeleiding.

Politieagenten die ter plaatse kwamen, constateerden dat de man de nodige alcohol had gedronken. Hij moest dan ook mee naar het bureau waar hij bij een tweede blaastest 725 ugl blies. Daarmee was de koek voor de man nog niet op. Hij bleek ook niet in het bezit van een geldig rijbewijs en had de auto van een vriend meegenomen zonder toestemming te vragen. Hij kan dan ook de nodige processen-verbaal tegemoet zien. De auto raakte bij het ongeval zwaarbeschadigd.

Foto's Josh Walet