Bestuurder aangehouden na onveilig rijgedrag en rijden onder invloed

26-02-2014 10:59

Alphen aan den Rijn - De politie heeft woensdag 26 februari om 01.00 uur een 25-jarige automobilist uit Axel op de Prinses Beatrixlaan aangehouden na meldingen van onveilig rijgedrag. De politie had even voor 00.30 uur een melding gekregen dat de bestuurder van een auto op de Staalweg zonder verlichting reed en met hoge snelheid.

Agenten die naar de locatie waren gereden zagen daar de auto niet, maar twee getuigen op de parkeerplaats op de Windjammer wisten te vertellen dat er inderdaad een auto hard had gereden op een parkeerterrein. Daar had hij rondjes gereden met gedoofde lichten en vermoedelijk ook ergens tegenaan gereden. De agenten zagen op het wegdek zwarte bandensporen.

De agenten hebben in de omgeving gezocht naar de automobilist, maar trof hem niet aan. Een half uur later zagen ze op de Prinses Irenelaan de bewuste auto rijden. Deze passeerde de agenten met een snelheid van ongeveer 100 km/h, terwijl daar een maximum snelheid van 50 km/h geldt. De bestuurder werd op de Prinses Beatrixlaan aangehouden. De bestuurder bleek niet alleen zonder rijbewijs te rijden, hij was ook onder invloed van alcohol, namelijk 495 ug/l.