Drama op snelweg: ouders (uit Koudekerk) op slag dood, kind gewond

01-08-2015 10:28

De vakantie van een Nederlands gezin is vrijdagnacht op een tragische manier afgelopen. Vader, moeder en twee kinderen vertrokken vannacht vanuit Koudekerk aan den Rijn. Rond kwart voor zes 's ochtends raakten ze betrokken bij een zwaar verkeersongeval in Belgiƫ. Beide ouders kwamen om. Een 5-jarig meisje raakte zwaargewond.

Het ongeval gebeurde rond 5.45 uur ter hoogte van Sint-Niklaas-West in de richting van Gent. De personenwagen reed in op een vrachtwagen die op de pechstrook stond, maar de precieze omstandigheden worden nog onderzocht. Beide ouders waren op slag dood. Op de achterbank zaten twee kinderen. 

Een meisje van 12 jaar oud raakte niet gewond, maar haar 5-jarige zusje werd zwaargewond naar het ziekenhuis in Sint-Niklaas gebracht. De politie heeft contact opgenomen met de grootouders van de kinderen.

Een verkeersdeskundige in Oost-Vlaanderen onderzoekt de omstandigheden: ,,Een Poolse trucker was gestopt op de pechstrook om na te kijken of hij schade had door een ijzeren plaat op het wegdek. Kort daarna is de auto achteraan ingereden op de vrachtwagen. De vrachtwagenbestuurder heeft enkel een slag gehoord. Het voertuig is achteraan onder de vrachtwagen beland."

Bron: AD.nl