Jaarwisseling 2013/2014

31-12-2013 09:24

Het team van 112REG staat vandaag voor u klaar, wij zullen (bijna) alle meldingen rijden in Alphen en deze ook op de site publiceren.

Het team van 112REG wenst u een prettige jaarwisseling

 
*******************************************************************************************************************************
De dag begon voor de Alphense brandweer met een melding van een gaslucht in een woning aan de Castellumstraat in Alphen aan den Rijn, brandweer heeft geen verhoogde concentratie gas kunnen meten.
 
Het karbiet schieten trok veel bekijks in het Europapark.
 
Een (kleding)container nabij de Argostraat overleefde oudjaarsdag ook niet, 1 persoon is hierbij licht gewond geraakt.
 
 
Ook werden er gipsplaten van het plafond gehaald bij de Langewerk en er werd vervolgens vuurwerk tussen gedaan, de brandweer hoefde alleen een nacontrole uit te voeren.
 
De brandweer kon vanaf de Langewerk meteen weer door naar de 'Appel' nabij het station voor een mogelijke buitenbrand, aldaar hebben zij niks aangetroffen dus konden ze weer retour.
 
Ook de container aan de Ambonstraat overleefde oudjaarsdag niet, deze werd rond 22:00 in de brand gestoken.
 
Veel vreugde vuurtjes in Alphen aan den Rijn, zoals deze op de Stuyvesantlaan.
 
Later werd de brandweer opgeroepen om met spoed naar de Uranusstraat te komen voor een buitenbrand, betrof ook een vreugdevuur en de brandweer kon direct weer retour.
 
In Hazerswoude-Dorp aan het Spookverlaat was het een 'iets' groter vuurtje.
 
Ook werd de brandweer opgeroepen voor een buitenbrandje op het Koningshof, hier betrof het ook een vreugde vuurtje en konden ze weer direct met vervolg.
 
Ook op de Hooftstraat werd een buitenbrandje gemeld, hier betrof het een bankstel en de brandweer heeft deze geblust waarna ze weer retour konden.
 
Ook kwam de vrijwillige brandweer van Alphen nog in actie vanavond, zij mochten naar de Ruisdaelstraat voor een vreugdevuurtje midden op straat. Na het blussen en het omruimen konden ze weer retour.
 

The day after

De gemeente gaat vandaag (1 januari) alle straten langs om de vuurwerk resten op te ruimen, ook worden de kapotte prullenbakken meegenomen.