Nieuwe aanhoudingen na gewapende overval

03-04-2014 17:49

Alphen aan den Rijn - De politie hield woensdag 2 april in de ochtend wederom twee verdachten aan op verdenking van betrokkenheid bij de overval in een woning aan de Hoorn.

Meerdere personen stonden zaterdag 22 maart omstreeks 19.45 uur voor de deur van de slachtoffers. Zij spoten met een nog onbekende stof, wat later pepperspray bleek te zijn, in het gezicht van de twee bewoners. Hierna drongen ze met geweld de woning binnen en wisten de autosleutels en vervolgens de auto van de bewoner meer te nemen.

De politie startte direct een groot onderzoek waarbij ook informatie werd gedeeld met de politie in Rotterdam. Die informatie en verder rechercheonderzoek leidde eerder al tot de aanhouding van een 34-jarige man en een 29-jarige vrouw in Rotterdam. Eén van hen (de 29-jarige vrouw) is inmiddels heengezonden. Vorige week werd de auto van de slachtoffers teruggevonden. Dit leverde nieuwe aanknopingspunten op, wat resulteerde in de aanhouding van een 25-jarige man uit Rotterdam en een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Beide verdachten worden vrijdag 4 april voorgeleid aan de rechter-commissaris. De politie doet nog verder onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.