1 persoon overleden na frontale scooterbotsing op de Rijndijk

27-03-2014 23:37

Zoeterwoude Rijndijk - Laat op de donderdagavond werden de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval op de Hoge Rijndijk ter hoogte van de Rijneke Boulevard in Zoeterwoude Rijndijk.

Direct werden er 2 ambulances en de traumahelikopter uit Rotterdam opgeroepen voor dit ongeval en even later een 3e ambulance en de OvDG (Officier van Dienst Gezondheid).

Ter plaatse betrof en een frontale botsing tussen 2 scooters waarbij 1 persoon zwaar gewond bij is geraakt en een ander persoon licht gewond raakte.

De traumahelikopter werd toen hij boven het incident vloog afgemeld en kon weer retour naar Rotterdam Airport.

De zwaargewonde man is met spoed overgebracht naar het LUMC te Leiden waarna hij daar aan zijn verwondingen is overleden, de VOA gaat onderzoek doen naar de toedracht van het ongeval.

Update: politie persbericht 28-03-2014

Zoeterwoude - Een 53-jarige snorfietser uit Voorhout is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen van een aanrijding overleden. De man had donderdag 27 maart omstreeks 22.50 uur een frontale aanrijding gehad met een 51-jarige snorfietser uit Hazerswoude-Rijndijk.
 
Door nog onbekende oorzaak kwamen de twee snorfietsers op de Hoge Rijndijk met elkaar in botsing. De man uit Voorhout werd direct met spoed overgebracht naar het LUMC waar hij later in de nacht overleed. De man uit Hazerswoude-Rijndijk werd voor controle naar het Rijnland Ziekenhuis overgebracht. De politie doet onderzoek naar de aanrijding.
 

Foto's Toon van der Poel