Resultaten verkeerscontrole in samenwerking met basisschool

16-04-2014 14:45

Nieuwkoop, Kaag en Braassem - Het politieteam Nieuwkoop-Kaag en Braassem heeft woensdag 16 april samen met scholieren van basisschool De Meent aan de Korte Meentweg in Woerdense Verlaat een snelheidscontrole gehouden. Deze controle werd gehouden in het kader van de landelijke campagne ‘Een snelheidsweter kent zijn snelheid beter’.

De kinderen van combinatiegroep 6,7 en 8 en de agenten hebben, met behulp van de lasergun, de controle uitgevoerd en bestuurders die in overtreding aangesproken op hun gedrag. Op de Korte Meentweg hebben negen overtreders een gele kaart gekregen en op de Woerdense Verlaat waren er vier overtreders. Naast de gele kaart kregen zij en andere bestuurders ook foldermateriaal uitgereikt over de landelijke campagne. Een gele kaart betreft enkel een schriftelijke waarschuwing. De hoogst gemeten snelheid op de Korte Meentweg was 68 km/uur en op de Woerdense Verlaat was dat 65 km/uur. De maximum snelheid daar is 50 km/uur.

De controle maakt overigens deel uit van een reeks preventievecontroles door het team. In de maand mei wordt een dergelijke controle ook gepland binnen de gemeente Kaag en Braassem.

Brom- en snorfietscontroles

De politie hield op maandag 14 en dinsdag 15 april ook enkele brom- en snorfietscontroles. In Ter Aar werd maandag gecontroleerd op de Aardamseweg, ter hoogte van de Vlinder. Daar werden 25 rijwielen gecontroleerd. 5 bestuurders kregen een bekeuring vanwege het overschrijden van de constructiesnelheid. In Nieuwveen werden op de Schoterweg (industrieterrein) 22 brom- en snorfietsen gecontroleerd. 3 rijwielen bleken te zijn opgevoerd, 2 hadden geen of een slechte remwerking en 1 had een gladde band.
 
Dinsdag 15 april werd in Woubrugge op de Vierambachtsweg en op de Leidseweg in Oud Ade gecontroleerd. In Woubrugge kregen 7 van de 22 bestuurders een bekeuring. Deze waren alle voor overschrijding van de constructiesnelheid. In Oud Ade waren er 10 bestuurders die ook rijwiel hadden opgevoerd. 4 anderen kregen een WOK melding voor de RDW (Wacht op Keuren) vanwege meer dan 15 km/uur opgevoerd brom- of snorfiets.
 
Foto's Politie Kaag & Braassem