Verdachten met inbrekerswerktuigen vermoedelijk uit op diefstal brandstof

24-01-2014 12:13

Vrouwenakker, Ter Aar - De politie heeft vrijdag 24 januari om 05.30 uur een 43-jarige man uit Gorinchem en een 26-jarige man uit Uithoorn aangehouden voor het in het bezit hebben van inbrekerswerktuigen. Een getuige zag op de Vrouwenakker een man onder een aanhanger liggen en meldde dat even na 05.00 uur bij de politie.

De man ging er vandoor bij het zien van de melder en stapte even later in een auto. Agenten keken uit naar de auto met aanhanger en zagen deze even later rijden in Langeraar. De auto werd gevolgd en klemgereden op de Strooplikker in Ter Aar. De auto werd gecontroleerd en de agenten zagen dat een man zich probeerde te verstoppen tussen de achterbank en de voorstoelen. Daarnaast werden inbrekerswerktuigen aangetroffen waarna de twee inzittenden werden aangehouden. In de aanhanger werd een grote vloeistofcontainer met een slang aangetroffen. De politie vermoedt dat de verdachten uit waren op diefstal van brandstof.

Verdachte situatie, bel de politie

De politie vraagt bewoners bij verdachte situaties de politie te bellen. Als er bijvoorbeeld een onbekend persoon grote interesse heeft in geparkeerde auto’s of zich verdacht ophoudt in brandgangen en steegjes, dan kunnen bewoners bellen naar 1-1-2. Het noteren van het signalement en eventueel een kenteken kan de politie verder helpen in het onderzoek.