Verdachten van diefstal brandstof op heterdaad aangehouden

30-12-2013 11:56

Alphen aan den Rijn - De politie heeft zaterdag 28 december om 02.50 uur een 17-jarige Alphenaar en een 20-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van diefstal van brandstof. De politie had omstreeks 02.15 uur een melding gekregen dat twee personen op het dak van een bedrijf aan de Koperweg renden.

Ter plaatse zagen agenten twee jerrycans staan vlakbij een vrachtauto die nagenoeg een lege brandstoftank had. Na het aantreffen van de goederen hebben de agenten het bedrijfsterrein afgezond met een politiehond. Op het terrein werden al snel de twee verdachten aangehouden. De politie trof nog meer jerrycans, benzineslangen en brandstof handschoenen aan. Alle goederen zijn in beslag genomen voor verder onderzoek.

Verdachte situatie, bel de politie

De politie vraagt bewoners bij verdachte situaties de politie te bellen. Als er bijvoorbeeld een onbekend persoon grote interesse heeft in geparkeerde auto’s of zich verdacht ophoudt in brandgangen en steegjes, dan kunnen bewoners bellen naar 1-1-2. Het noteren van het signalement en eventueel een kenteken kan de politie verder helpen in het onderzoek.