Woningoverval met nog onbekende chemische stof

22-03-2014 20:42

Alphen aan den Rijn - Bij een overval op een woning aan de Hoorn zijn zaterdagavond een 51-jarige man en een vrouw van onbekende leeftijd gewond geraakt. De overvallers spoten met een nog onbekende chemische stof en namen onder meer een auto mee.

Rond 19.45 uur werd er bij de woning aangebeld. Vier of vijf personen stonden voor de deur en spoten met de nog onbekende stof in het gezicht van de man en vrouw. Hierna drongen ze met geweld binnen en gingen er in onbekende richting vandoor met onder meer een auto. De politie ging direct ter plaatse en startte een onderzoek op.

Omdat onbekend is welke chemische stof er gebruikt is zijn uit voorzorg andere woningen in het pand ontruimd en zijn de bewoners nagekeken door ambulancepersoneel. Na een ontsmettingsprocdure werden de slachtoffers vervoerd naar het ziekenhuis voor behandeling. Een naaste bewoner is ook naar het ziekenhuis vervoerd voor controle. Het lukte niet om ter plaatse vast te stellen om welke stof het ging. Nader onderzoek moet dit uitwijzen.

Foto's John van der Tol