2 aanhoudingen na woningoverval

29-07-2015 17:11

Alphen aan de Rijn - De districtsrecherche van Alphen aan de Rijn/Gouda hielden maandag en dinsdag 28 juli twee minderjarigen (16) aan die verdacht worden van een overval op een woning aan de Weerdestein.

In de nacht van 8 op 9 juli 2014 vond er een woningoverval plaats aan de Weerdestein in Alphen aan den Rijn. Weerdestein ligt in een woonwijk in Alphen aan den Rijn. De bewoonster was in de bewuste nacht thuis een film aan het kijken toen om 00.20 uur de deurbel ging. Het slachtoffer dacht dat het een vriendin was en deed open.

Er stonden echter vier mannen voor haar deur die direct naar binnen liepen toen ze open deed. De vier hadden bivakmutsen op. De vrouw moest op de grond gaan liggen en stil zijn. Terwijl zij in de gaten werd gehouden werd haar huis doorzocht. Na ongeveer 10 minuten gingen de daders er vandoor. Het slachtoffer kon toen alarm slaan.

Behalve dat de vrouw heel erg geschrokken was, raakte ze niet gewond. Er werden wat waardevolle spullen meegenomen uit de woning. Onder andere een laptop en een iPad. Het lijkt erop dat de overval voorbereid was, en de daders een goed voorafgestemd plan hadden.

Een getuigenverklaring zorgde voor nieuwe aanwijzingen en zette de recherche op het spoor dat leidde naar de twee minderjarige verdachten. De recherche sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De verdachten worden donderdag voorgeleid voor de rechter-commissaris.