Aanhoudingen na aantreffen hennepkwekerij in woning Van Wassenaerplein

14-01-2014 16:44

Langeraar - De politie heeft dinsdag 14 januari een hennepkwekerij in een woning aan het Van Wassenaerplein aangetroffen en ontmanteld. Een 44-jarige man en een 27-jarige vrouw uit Helmond zijn ter plaatse aangehouden.

De politie had eerder al informatie verkregen dat er vermoedelijk een hennepkwekerij in de woning aanwezig was. Hierna is er een onderzoek verricht waarna er dinsdag in de woning is gekeken. In de woning werden 550 hennepplanten aangetroffen en in beslag genomen. De planten en apparatuur worden vernietigd.

In samenwerking met de woningbouwvereniging is de huurder van het pand, de 43-jarige verdachte, ook per direct uit de woning gezet.

Foto: Politie Kaag & Braassem

Meld hennepkwekerijen

Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. 10% van de woningbranden is te relateren aan hennepteelt. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.
 
Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.