Aanhoudingen na babbeltruc dankzij alerte reactie getuigen

05-08-2014 17:04

Hazerswoude-Dorp - Agenten hielden op maandagochtend 4 augustus vier verdachten op de Rijndijk aan die mogelijk betrokken waren bij een babbeltruc de vrijdag ervoor. Een bejaarde dame werd door de babbeltruc een pinpas afhandig gemaakt.

Op vrijdag 1 augustus wisten onbekenden de woning van het 78-jarige slachtoffer met een smoes binnen te komen. Ze vroegen om een fles water en sloegen hun slag toen de vrouw deze ging halen. Een alerte buurtbewoner zag de vier verdachten in een auto met een buitenlands kenteken in de omgeving rijden en kwam poolshoogte nemen bij de vrouw. Toen zij haar portemonnee controleerde bleek ze haar pinpas, die ze even daarvoor in de supermarkt had gebruikt, te missen. De pas werd geblokkeerd en de getuige, die foto’s van de vreemden had gemaakt, waarschuwde snel de politie. Een andere dorpsbewoner zag de auto bij zijn erf rijden, maar kon niet voorkomen dat de verdachten het hazenpad kozen.

Aanhouding

De foto’s van de vier verdachten werden onder surveillerende politieagenten verspreid. Drie dagen later, op 4 augustus, zagen agenten de auto rijden op de Rijndijk. Ze stopte de auto meteen en hielden de vier inzittenden, drie mannen van 27, 28 en 43 jaar en een 38-jarige vrouw, aan. Het viertal, zonder vaste woonplaats in Nederland, zit vast en wordt verhoord.