Alphenaren aangehouden op verdenking van afpersing

25-01-2014 16:55

Alphen aan den Rijn - De politie heeft woensdag 15 januari twee Alphenaren van 18 en 19 jaar aangehouden op verdenking van afpersing van een 18-jarige Gouwenaar. De verdachten zijn vrijdag 17 januari voorgeleid aan de rechter-commissaris die de in bewaringstelling van veertien dagen heeft bevolen.

De Gouwenaar had met de 18-jarige verdachte op vrijdagmiddag 13 december afgesproken op het station in Alphen aan den Rijn. Het slachtoffer stond, in afwachting van zijn trein naar Gouda, op het station te wachten op de 18-jarige verdachte. Deze was echter in gezelschap van een tweede persoon, naar later bleek de andere verdachte.

Na enige tijd beschuldigde deze man het slachtoffer ervan nog geld tegoed te hebben van hem en onderzocht zijn kleding. De man nam de telefoon van het slachtoffer en bedreigde hem. Het slachtoffer werd vervolgens gedwongen naar een bank te lopen waar hij geld moest opnemen bij de balie. Toen dit niet lukte, eiste de man dat het slachtoffer het geld zou overmaken op de rekening van de 18-jarige verdachte en vóór een bepaalde tijd. De man nam de telefoon mee die hij pas terug zou geven als het geld op de rekening stond.