Ambulancepersoneel Hollands Midden staakt twee uur in Alphen

06-07-2015 15:12

Alphen aan den Rijn - Ambulancemedewerkers van de regio Hollands Midden houden dinsdagmiddag een werkonderbreking van twee uur. Aan de Vorkweg in Alphen aan den Rijn zal het ambulancepersoneel twee uur actie voeren voor betere arbeidsvoorwaarden.

Na zeven weken in het hele land stiptheidsacties (geen overwerk, extra diensten of flexibele pauzes) te hebben gevoerd voor een fatsoenlijke loonsverhoging, zijn de acties opgeschaald. Na werkonderbrekingen in de regio’s Rotterdam-Rijnmond en provincie Utrecht met elk ruim 1,2 miljoen inwoners, komen deze week de regio’s Hollands Midden, Amsterdam en Noord-Holland Noord aan bod. 

Alleen actie bij spoed

Ambulancemedewerkers verzamelen gedurende de werkonderbreking (dinsdag 7 juli van 14.00 tot 16.00 uur aan de Vorkweg in Alphen aan den Rijn) op één centrale post en rukken alleen uit in spoedsituaties. Dat betekent dat al het geplande vervoer en patiëntenvervoer, waar geen sprake is van acute medische zorg, vertraagt. 

De actievoerders willen dat de werkgever, Ambulancezorg Nederland (AZN), snel goede cao-afspraken maakt met vakbonden FNV en CNV over verbetering van de werkomstandigheden, werkdruk en koopkracht.

Archief foto Josh Walet

Bron: Dichtbij.nl