Bewoner uit huis gezet na aantreffen hennepkwekerij

10-12-2013 17:40

Nieuwkoop - Een 28-jarige man is dinsdag 10 december aangehouden nadat er in zijn huurwoning aan de GabriĆ«lstraat een hennepkwekerij was aangetroffen. In samenwerking met de gemeente en woningbouwvereniging is de man ook per direct uit zijn woning gezet, mede ook doordat hij vaak overlast veroorzaakte.

De politie had informatie over de vermoedelijke kwekerij in de woning en heeft eerst vooronderzoek verricht bij de woning. Dinsdagmorgen werd samen met de gemeente daadwerkelijk in de woning gekeken en trof de politie zo'n 60 hennepplanten. Alle apparatuur en planten van de kwekerij zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Een 26-jarige vrouw en een 51-jarige man die in de woning waren zijn eveneens aangehouden.

Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan. Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar.