Brandweer Leimuiden wint de brandweer wedstrijd in Nieuwkoop

12-10-2013 18:11

Nieuwkoop – De vrijwillige brandweerploeg van Leimuiden heeft de brandweerwedstrijd (regionale vaardigheid) gewonnen, die zaterdag in Nieuwkoop werd gehouden.

Zes teams van brandweerlieden waren zaterdag naar het bedrijventerrein in Nieuwkoop gekomen voor deze wedstrijd. Het Nieuwkoopse team had een scenario bedacht, waarin de hulpverleners/blussers zich 45 minuten konden uitleven.

Scenario

Op het terrein van Van der Laan was iemand buiten met zijn auto bezig, toen een ijzeren plaat op de auto viel en de man licht gewond raakte. Een medewerker die binnen aan het lassen was, kwam buiten kijken wat die harde knal was geweest. De deur viel in het slot, de sleutel brak af en hij kon niet meer naar binnen. Er brak brand uit, rook kwam onder de deur en zijn maat was nog binnen. De brandweer moest dus een man buiten uit een benarde/beknelde positie bevrijden, een paniekzaaier rustig krijgen, een deur open zagen, een medewerker zoeken en een brandje blussen.

Leimuiden was om 08.00 uur de eerste ploeg die moest aantreden, maar zette meteen wel de beste prestatie neer, aldus de jury, onder voorzitterschap van Bas de Leeuw. Rond 18.00 uur werd in de Steupel bekendgemaakt wie de beste teams waren. Burgemeester Buijserd reikte de prijzen uit.

1. Leimuiden, 2. Benthuizen, 3. Alphen aan den Rijn, 4. Ter Aar, 5. Zwammerdam 6. Woubrugge. Beste bevelvoerder was Twan de Graaf, van het winnende team uit Leimuiden. De beste twee teams mogen over twee weken in de regionale finale meedoen. Deze wedstrijd wordt gehouden bij de jubilerende Ter Aarse brandweer.

Foto's Josh Walet en Mitch van Hameren

Bekijk ook de foto's van de collega's van 112HM

Voor alle foto's kunt u terrecht op onze facebook pagina