Brandweer Zevenhuizen wint de hoofdprijs in Ter Aar

26-10-2013 19:59

Ter Aar - Zaterdag werden voor de laatste keer dit seizoen brandweerwedstrijden gehouden. Het waren de finalewedstrijden, die gehouden werden op het parkeerterrein van kwekerij De Kleerkast aan de Ringdijk. Acht ploegen namen het tegen elkaar op en streden om de beste punten. De wedstrijden gingen 's morgens van start om 08.00 uur en eindigde rond de klok van 16.45 uur.

Op het terrein van kwekerij De Kleerkast gebeurde een ongeval tussen en personenauto en een fiets. In de auto zaten twee gewonden, waaronder een zwangere vrouw en één persoon die blind was en onder de auto bekneld kwam te zitten. Naast de personenauto stond ook een vrachtwagen waar een vloeistof uit lekte. De brandweer werd erop attent gemaakt dat een persoon die iets verderop op de grond lag het bewustzijn had verloren.

Terwijl de brandweer bezig was met haar werkzaamheden werden zij steeds geconfronteerd door hinderlijk gedrag van de lokale cameraploeg met een reporter die de slachtoffers wilden interviewen. Uiteindelijk heeft de politie hen verwijderd omdat beide mensen de hulpverleners alsmaar voor de voeten liepen en dit ook gepaard ging met het nodige verzet. Met het nodige getouwtrek hebben de dienstdoende politiemensen de cameramensen op de juiste plaats weten te krijgen.

Alle acht korpsen deden zo goed mogelijk hun best om de beste punten in de wachten te slepen en uiteindelijk was Zevenhuizen de echte winnaar geworden. Op de eerste plaats eindigde zij met een totaal aantal punten van 1.084. Korps Benthuizen werd tweede met 1043 punten. Bergambacht had 1.026 punten, Leimuiden 1.007 punten, Driebruggen 963 punten, Oegstgeest 890 punten, Katwijk 846 punten en Stolwijk 733 punten.

De beste aanvalsploeg was Driebruggen, de beste waterploeg Benthuizen, de beste voertuigbediener Benthuizen en beste bevelvoerder Zevenhuizen.

Na afloop ging alle ploegen naar de kazerne van Ter Aar om daar in spanning af te wachten wie met de beste punten naar huis ging. De burgemeester van Nieuwkoop, Frans Buijserd overhandigde de beker aan de deelnemende korpsen en natuurlijk kon er maar één de allergrootste beker winnen en dit werd brandweer Zevenhuizen. Tevens werden zij allemaal beloond met een leuke toespraak van de burgemeester en ook de commandant van brandweer Hollands-Midden, Hans Zuidijk lichtte het een en ander toe over het verloop van deze laatste wedstrijddag. Uit zijn woorden was duidelijk geworden dat hij met tevredenheid heeft toegekeken en sprak ook zijn waardering uit naar brandweermensen van niet-deelnemende ploegen die deze middag naar Ter Aar waren gekomen om naar de wedstrijden te kijken.

Foto's Mitch van Hameren