Dodelijk ongeval scooterrijder in Hooftstraat

31-12-2013 09:17

Alphen aan den Rijn - In de nacht van maandag op dinsdag heeft op de Hooftstraat een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Een scooterrijder kwam hard ten val en overleed vrijwel direct na het ongeval.

Rond 02.30 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor het ongeval, waaronder ook de traumahelikopter. De scooterrijder kwam uit de richting van het centrum en is door nog onbekende oorzaak ten val. Ook de identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend.

De Hooftstraat is voor een groot deel afgezet vanwege het politieonderzoek naar het ongeval. 

Politie persbericht:

Alphen aan den Rijn - De politie onderzoekt een dodelijk ongeval in Alphen aan den Rijn waarbij een 22-jarige inwoner van deze stad om het leven kwam en een 21-jarige plaatsgenoot zwaargewond raakte.

Het duo reed dinsdag 31 december om 02.00 uur met een scooter over de Hooftstraat. Politieagenten die het duo zagen rijden, constateerden dat het voertuig geen verlichting voerde. Beide opzittenden droegen geen helm. Bij het zien van de politie reden beide mannen direct weg. Via een afgesloten fietspad dat door paaltjes voor het overige autoverkeer was afgesloten, verdwenen beide mannen uit het zicht. Toen agenten enige tijd later via de andere zijde de Hooftstraat richting het centrum van Alphen inreden, troffen zij daar op straat twee personen aan en de scooter. Het duo bleek vermoedelijk tegen een lantaarnpaal te zijn gereden. Uit het eerste onderzoek bleek dat de 22-jarige man vrijwel direct aan zijn verwondingen was bezweken. De andere man, een 21-jarige inwoner uit Alphen aan de Rijn werd door personeel van de ambulancedienst vervoerd naar het LUMC in Leiden. Hij werd opgenomen op de IC.

De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval en roept daarbij de hulp in van mogelijke getuigen. Heeft u de beide mannen zien rijden rond 02.00 uur op de Hooftstraat in het centrum van Alphen aan den Rijn? Heeft u andere informatie die voor de politie van belang kan zijn? Belt u dan met het team Alphen via 0900-8844.

Archief foto