Dronken man beledigt hulpverleners

22-08-2014 11:26

Ter Aar - Politieagenten en hulpverleners die vrijdag 22 augustus in actie moesten komen om een 24-jarige inwoner uit Alphen aan den Rijn bij te staan kregen stank voor dank. De man die onwel was geworden trachtte ambulancepersoneel te slaan en beledigde hen door ze te bespuwen.

De man was omstreeks 01.30 uur in de feesttent aan de Van Wassenaerstraat onwel geworden en had hulp van een ambulance nodig. Ambulancepersoneel dat ter plaatse kwam, besloot dat de man in het ziekenhuis moest worden onderzocht. Onderweg naar het ziekenhuis trachtte de man, die een beschonken indruk maakte - het ambulance personeel te slaan en spuwde hij meerdere malen in de richting van de ambulancemedewerkers. De 24-jarige man werd in het ziekenhuis nagekeken en daarna ingesloten vanwege ook nog openstaande boetes.

Geweld tegen politieagenten

De politie tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Indien er sprake is van agressie of geweld tegen mensen met een publieke taak (bijvoorbeeld politie, ambulancepersoneel, brandweer) verdubbelt het Openbaar Ministerie de strafmaat.