Fotograaf leent scooter uit aan politie tijdens zoekactie naar verdachte

26-06-2014 12:49

Alphen aan den Rijn - Donderdag ochtend werd in de Julianastraat in Alphen aan den Rijn een 'lokfiets' gestolen, daarop starte de politie een grote zoekactie in de buurt van de Javastraat in Alphen aan den Rijn.

Een toevallig passerende fotograaf van 112REG.NL bood z'n scooter aan aan de politie t.b.v. de zoekactie.

Na ongeveer 5 minuten zoeken werd de verdachte aangehouden in de Frederik Hendrikstraat, niet veel later werd ook de gestolen lokfiets terug gevonden in de bosjes.

Politie persbericht:

Alphen aan den Rijn - De politie hield donderdag 26 juni omstreeks 11.30 uur een 32-jarige Alphenaar aan op verdenking van diefstal van de lokfiets van de politie.

De politie kreeg het signaal dat de fiets vanaf de Julianastraat werd verplaatst naar de Wilhelminalaan en vervolgens naar de Emmalaan en de Steenstraat. Agenten hebben direct uitgekeken naar de fiets. Bij de Voorstraat werd een man met de fiets gezien. De bestuurder van de fiets kon bijna ontkomen aan de agenten omdat de politieauto niet verder kon rijden vanwege paaltjes op de Voorstraat. Een agent zette rennend de achtervolging in en leende een scooter van een omstander. De verdachte werd kort daarna op de Frederik Hendrikstraat aangehouden. De lokfiets werd in de buurt aangetroffen.

Foto's Josh Walet

Ook in de media bleef dit niet onopgemerkt, zo stond er op de site van het AD en  in de krant  een artikel over onze fotograaf die zijn scooter gaf aan de politie.