Getuigen van mishandeling agent gezocht

02-12-2013 11:27

Bodegraven - De politie is nog steeds op zoek naar getuigen van de zware mishandeling van een agent op de Prins Hendrikstraat. Zondag 17 november omstreeks 03.45 uur werd de agent daar enkele meters door een auto meegetrokken.

Agenten surveilleerden die zondag in het centrum en zagen een auto stil staan op de kruising Wilhelminastraat met de Prins Hendrikstraat. Zij spraken de bestuurder aan en hij gaf aan alcohol te hebben gedronken. De man weigerde zijn legitimatiebewijs te geven en gedroeg zich vervelend. De agenten besloten hem aan te houden, maar de man zag kans weg te rennen de Wilhelminastraat in en vervolgens naar de Spoorstraat. Hij werd niet meer aangetroffen.

Meegesleurd

De auto van de man, een Citroën C1 of een Peugeot 107, bleef achter, maar een andere man nam intussen plaats op de bestuurdersstoel. Eén van de agenten wilde voorkomen dat de man wegreed en probeerde de sleutel uit het contact te halen. De bestuurder trok echter hard op en de agent werd meters meegesleurd. Met piepende banden reed de auto weg de Wilhelminastraat in. De agent liep onder meer diverse schaafwonden op en een snee in haar arm.
 

Iets gezien?

De politie stelde een onderzoek in en is nog altijd op zoek naar getuigen. Op het moment van het incident waren er meerdere personen op straat. Wellicht heeft één van hen informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek. Bent u getuige geweest of weet u meer over deze zaak, meld dit bij de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000.