Illegaal vuurwerk aangetroffen dankzij getuige

18-12-2013 12:43

Bodegraven - Dankzij een alerte getuige kon de politie dinsdag 17 december 57 kilo vuurwerk in beslag nemen en drie verdachten aanhouden.

De getuige zag rond 23:15 uur dat drie mannen op een parkeerplaats aan de Goudseweg dozen vanuit een auto in een andere auto laadden. Omdat hij vermoedde dat het om illegaal vuurwerk ging, belde hij de politie. Agenten gingen direct naar de parkeerplaats en troffen in de kofferbak van één van de auto’s vier dozen met zogeheten mortieren aan. Dat is zwaar, illegaal vuurwerk. De agenten hielden drie mannen aan, een 25-jarige man uit Roosendaal, een 31-jarige man uit Zevenbergen en een 35-jarige man uit Alphen aan den Rijn.

In de kelderbox van de Alphenaar trof de politie nog drie dozen met vuurwerk aan. Al het vuurwerk is in beslag genomen en zal zo snel mogelijk worden vernietigd.

Illegaal vuurwerk

Jaarlijks raken tientallen mensen gewond door illegaal vuurwerk. Het opslaan van grote hoeveelheden vuurwerk in een omgeving die niet voldoet aan de veiligheidseisen, bijvoorbeeld een woning of een garage, levert bovendien gevaar op voor ontploffing of een grote brand. Daarnaast merkt de politie dat jongeren veelal illegaal en zwaarder vuurwerk gebruiken om daarmee vernielingen aan te richten aan het straatmeubilair zoals een abri, postbus of vuilnisbak. De schade hierdoor bedroeg de afgelopen jaren vele duizenden euro’s.
 
Vermoedt u dat iemand illegaal vuurwerk heeft of leidt het afsteken van vuurwerk tot overlast, bel dan de politie via 0900-8844. Ziet u iemand vernielingen plegen met vuurwerk, bel dan direct 112.