Nuclear Security Summit 2014

25-03-2014 23:59

Maandag en dinsdag wordt de NSS-Top georganiseerd in Den Haag, een groot deel van de randstad heeft hier last van zeer grote verkeershinder.

Een deel van het team van 112REG staat de komende dagen klaar voor een mooie fotoreportage in Den Haag, op vliegkamp Valkenburg, luchthaven Schiphol en de rest waar iets te zien valt!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Op vliegkamp Valkenburg staan de komende dagen een 'paar' politieheli's en wat helikopters van defensie opgesteld.

In Noordwijk is de beveiliging ook goed zichtbaar, Obama zal hier de komende dagen verblijven in een hotel. Ook is hier een 'luchtafweergeschut' opgesteld op de parkeerplaats van de Langerveldseslag in Noordwijkerhout.

Op de A4 heeft Rijkswaterstaat een verplaatsbare betonnenwand geplaatst, deze kan door de QMB Machines op een snelle manier worden verplaatst van rijstrook waardoor het verkeer snel weer op gang kan komen als de wereldleiders langs zijn gekomen.

Ook worden de (snel)wegen, waar de wereldleiders overheen rijden, bewaakt door speciale eenheden van de politie en van defensie.

 

NSS-top dag 1:

President Obama kwam vanmorgen aan op luchthaven Schiphol met zijn Toestel 'Air Force One', daarna stapte hij over in zijn helikopter de 'Marine One' en vloog naar het Museumplein in Amsterdam om een bezoek te brengen aan het Rijksmuseum.
 
 
En natuurlijk kwam Obama niet alleen naar amsterdam, er vlogen de nodige helikopters met daarin delegaties en beveiligers aan boord mee.
 
Obama werd met zijn 'autootje' ook wel 'The Beast' genoemd van de helikopter naar het Rijksmuseum gebracht.
 

Ook natuurlijk waren hier de nodige hulpdiensten ter plaatse voor het zekere van het onzekere.

Ook in Wassenaar stond de nodige politie klaar, onderandere voor de begeleiding van de wereldleiders. Ook stonden militairen klaar.

NSS-top dag 2:

Dag 2 van de NSS-top, lekker stilletjes in Noordwijk vandaag, de plaats waar Obama heeft overnacht wel was er veel politie en militauren op de been.

Ter hoogte van Huis ter Duin, waar president Obama sliep, stond een scooter geparkeerd waar aardig wat kabeltjes uitkwamen. Toen de politie dit zag sloegen ze meteen alarm, nog voor alles werd opgeroepen kwam de rechtmatige eigenaar al aangelopen en het bleek een niet wegewerkt telefoon kabeltje te zijn, aldus de man.

Ook hadden wij de een van de auto's die in de collone mee rijd van Obama gespot bij Huis Ter Duin.

Ook reden er nog wat wagens van het Koninklijk huis af en aan bij Huis ter Duin.

Na het middag uur vertrokken alle delegaties weer richting Schiphol en de politie eenheden konden weer terug naar hun eigen district.