Ramp van ongekende omvang; hijskranen vallen met brugdek op winkels en woningen

03-08-2015 16:10

Alphen aan den Rijn - Maandagmiddag omstreeks 16:10 heeft er een ramp van ongekende omvang plaasgevonden in het centrum van Alphen aan den Rijn. Vandaag zou het brugdek van de Koningin Julianaburg welke in onderhoud is een weer op zijn plaats gehesen worden, echter ging dit helemaal mis.

De kranen begonen te wankelen en beide kranen vielen met het brugdek op meedere winkel en woninen aan de Hooftstraat zijde van de Oude Rijn. De kade aan de kant van de Arubastraat werd ook hard geraakt waarna deze helemaal omhoog kwam.

De hulpdiensten schaalde op tot 'Zeer grote Hulpverlening' en kondige tevens GRIP3 af.

De brandweer heeft 1 man onder het puin vandaan gehaald en de man is met spoed naar een ziekenhuis vervoerd. Wonder boven wonder waren de tientallen ter plaatsegekomen ambulances en het SIGMA team overbodig en raakte er verder niemand gewond.

O.a. 2 traumahelikopters waren uitvoorzorg ter plaatse gekomen en waren samen met de politiehelikopter geland op een veldje in de Tolstraat.

Het USAR-team kwam ter plaatse met o.a. speurhonden om naar mensen te zoeken onder de puin, gelukkig lag er niemand meer.

Het OM gaat een strafrechtelijk onderzoek starten na hoe deze ramp heeft kunnen gebeuren.

Voor alle overige informatie met betrekking tot ontruimingen verwijzen we u graag door naar de site van de Gemeente Alphen aan den Rijn.

Overigens was dit incident op nog geen 100 meter van onze redactie en hebben dit 'live' voor onze ogen zien gebeuren, inmiddels zijn we een 'beetje' van de schrik bekomen.

Foto's Josh Walet, Marvin Weijers, Danny de Vries, Remco Gerritsen en Joshua Bos