Resultaten fietsverlichtingscontrole station en centrum

24-11-2014 11:15

Alphen aan den Rijn - De politie heeft vrijdagavond 21 november 22 bekeuringen uitgeschreven tijdens een fietsverlichtingscontrole bij het station.

In het centrum en op het Europapark (Kerk en Zanen) werd op hetzelfde moment gecontroleerd. Er werden 23 bekeuringen geschreven voor het ontbreken van de fietsverlichting en 2 voor het rijden in een gesloten verklaring.

Als het langer donker is, is het belangrijk dat de verlichting op de fiets het doet. Fietsen in het donker zonder licht is immers gevaarlijk, je bent onzichtbaar voor andere weggebruikers waardoor er onveilige situaties ontstaan. Daarom is het belangrijk dat zij op een goede fiets rijden en goed zichtbaar zijn. De politie blijft daarom de komende weken extra letten op de verlichting van fietsers (en bromfietsers). 

Een bekeuring voor ondeugdelijke fietsverlichting/reflectoren kost een fietser € 55,-. De bekeuring is eenvoudig te voorkomen. Een reparatie is vaak goedkoper dan de bekeuring. Jongeren van 13 tot 24 jaar fietsen het meest zonder licht terwijl ze het vaakst in het donker rijden.