27-jarige man zwaargewond na steekpartij midden in het centrum van Alphen

14-12-2014 08:14

Alphen aan den Rijn - Op zondagochtend omstreeks 5:00 heeft het op de de kruising van de Julianastraat en de Pieter Doelmanstraat een steekpartij plaatsgevonden.

De man die werd neer gestoken is daarna nog naar de Alphensebrug gelopen en heeft een groot spoor van bloed achter gelaten.

De dader, een noord Afrikaanse man met een pet op, is gevlucht in de richting van de Wilhelminalaan op een fiets met fietstassen.

Het slachtoffer is (zwaar)gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

De Pieterdoelmanstraat zal nog een groot deel van de ochtend afgesloten blijven voor onderzoek, de brandweer komt de straat schoonspuiten. 

Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of annoniem via 0800-7000.

Politie persbericht:

Alphen aan den Rijn - Bij een steekincident op de Pieter Doelmanstraat is in de nacht van zaterdag op zondag 14 december een 27-jarige man uit Alphen aan den Rijn zwaargewond geraakt.

Rond 05.00 uur kwam er een melding binnen bij de politie van een vechtpartij op de Julianastraat. Agenten namen direct poolshoogte en troffen op de Pieter Doelmanstraat een zwaargewonde man aan met een steekwond. Hij is direct naar het ziekenhuis overgebracht. De politie startte ter plaatse een opsporingsonderzoek en is op zoek naar getuigen. Aan het steekincident zou een ruzie vooraf zijn gegaan met een onbekende man. Deze man is op een fiets met fietstassen gevlucht in de richting van de Emmalaan. Het betreft een man met een Noord-Afrikaans uiterlijk en een petje op zijn hoofd.

Inmiddels is de man in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen, 112REG wenst de familie en vrienden van het slachtoffer veel sterkte toe.

Foto's Josh Walet