Uit water geviste inbreker blijft langer vast zitten

04-06-2014 11:51

Roelofarendsveen - De 31-jarige man uit Alphen aan den Rijn die vrijdag 30 mei werd aangehouden op verdenking van insluipingen blijft langer vastzitten. De verdachte is maandag 2 juni voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijft nog 14 dagen in voorlopige hechtenis.

De verdachte, een bekende van de politie, probeerde vrijdag jl. te ontkomen aan de politie door in het Braassemermeer te springen. De verdachte was die middag overlopen door de 85-jarige bewoner van een seniorenwoning aan de Rembrandt van Rijnsingel. Toen de bewoner de inbreker de weg probeerde te versperren, gaf deze hem een klap tegen het hoofd waardoor de bewoner ten val kwam. De verdachte ging er vandoor op een fiets met ondermeer sieraden van de bewoner.

In zijn vlucht voor de agenten sprong de verdachte uiteindelijk in de Braassemermeer, maar werd met behulp van een bootje van een omstander, door hen aangehouden. In de fietstas werden de weggenomen ringen en andere goederen aangetroffen.

De politie verdenkt de man van twee insluipingen bij bejaardenwoningen, diefstal van de fiets en pinnen met een gestolen pinpas. Daarnaast wordt onderzocht of de man betrokken is bij andere inbraken en insluipingen.