Veel schade door najaarsstorm

28-10-2013 00:00

Regio - Het KNMI geeft maandag in verband met de verwachte (zware) storm voor het westen, midden en noorden van het land code 'oranje' af, de op één na zwaarste waarschuwing voor extreme weersomstandigheden. In de provincies Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, Groningen, Friesland en op de Wadden en het IJsselmeer kunnen zeer zware windstoten voorkomen en tevens voor gevaarlijke taferelen zorgen.

De kans op stormschade is vooral groot omdat veel bomen nog in blad staan. Ze vangen daardoor veel wind en kunnen hierdoor sneller omwaaien. De storm bereikt vermoedelijk rond 03.00 uur vannacht de kust. Ook nu zijn er al windstoten tot 100 kilometer per uur.

De ANWB en overige verkeersinformatiecentra verwachten maandag een zware ochtendspits als gevolg van het zware weer. De filedruk zal twee keer groot zijn als op een normale maandagmorgen verwachten de verkeersdiensten. Weggebruikers moeten rekening houden met mogelijk een chaos op de wegen.

Heeft u beeldmatriaal in de vorm van foto's en video's en wilt u deze met ons delen? Mail ze dan via 'We Transfer' naar redactie@112reg.nl en vind ze terug op 112REG.NL, natuurlijk kunt u ze ook via ons 'Upload Formulier' sturen!

Alphen aan den Rijn - Vanmorgen is er een boom omver gewaaid op het fietspad bij de Prins Bernhardlaan in Alphen, de brandweer heeft de boom aan de kant gelegt.

Alphen aan den Rijn - Een vrouw fietst de Aarkade in door de harde wind, de kletsnatte vrouw is door de ambulancedienst meegenomen naar het ziekenhuis.

Alphen aan den Rijn - Ook mocht de brandweer uitrukken naar de Hedastraat voor loshangende takken, gelukkig paste de autoladder precies in het straatje.

Rond 11 uur meld de brandweer op haar twitter account dat zij extra centralisten gaan inzetten op de meldkamer ivm de vele meldingen.

Alphen aan den Rijn - De 'Koningin Beatrix boom' aan de Doctor Lovinklaan is omver gewaaid, brandweer hoefde er niet aan te pas te komen.

Alphen aan den Rijn - Ook in de Kwartelstraat waaiden een boom om die gevaarlijk dicht bij een senioren flat kwam.

Alphen aan den Rijn - Niet altijd hoefde de brandweer uit te rukken, ook hovenier-bedrijven stonden klaar om takken en bomen van de weg te halen. Zo ook deze bomen in het Zegersloot gebied.

Alphen aan den Rijn - Ook bij de Vliesstroom was de schade te zien.

Alphen aan den Rijn - Niet alle dakpannen hebben de storm hier overleeft...

Hazerswoude Rijndijk - Een omgewaaide boom die in een tuin stond van een woning aan de Rijndijk in Hazerswoude moest door de brandweer op last van de provincie verwijderd worden, voor de scheepsvaart. De brandweer moest met een boot komen om de grote boom die tot half verwegen de Rijn reikte in stukken te zagen.