Verdachten van afpersing en bedreiging aangehouden

23-09-2014 14:11

Alphen aan den Rijn - De politie heeft in de week van maandag 15 september vier Alphenaren van 13, 15, 17 en 18 jaar aangehouden op verdenking van afpersing en bedreiging. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachten.

De politie was een onderzoek gestart nadat een 14-jarige Alphenaar aangifte van afpersing door meerdere jongens had gedaan. Op dinsdag 15 juli was het slachtoffer in het Bospark met enkele jongens die hij onlangs had ontmoet. Het slachtoffer leende aan één van deze jongens, de 17-jarige verdachte, zijn mobiel toen hij daarnaar vroeg. De jongen kreeg zijn telefoon echter niet terug, maar zag dat deze aan de 13-jarige verdachte werd gegeven. De 13-jarige jongen wordt daarom ook verdacht van heling.

Vanaf het moment van de verduistering van de telefoon tot en met 12 augustus werd de 14-jarige Alphenaar vervolgens diverse keren bij zijn woning afgeperst en bedreigd. De verdachten vroegen steeds om geld waaraan het slachtoffer soms voldeed. De 14-jarige Alphenaar had uit angst niet direct aangifte gedaan, maar vertelde uiteindelijk thuis over de afpersing waarna de politie werd gealarmeerd.