Vrouw aangehouden vanwege vermissing moeder

10-06-2014 16:22

Rijnsaterwoude - De recherche hield zondag 8 juni in Velsen Noord een 55-jarige vrouw uit Rijnsaterwoude aan in verband met de vermissing van haar 80-jarige moeder. De 80-jarige mevrouw Brouwer – van Beenen is tot op heden vermist.

Beide vrouwen werden sinds dinsdag 13 mei vermist vanuit hun woonplaats Rijnsaterwoude. De politie startte direct een onderzoek en maakte zich al snel ernstige zorgen om het welzijn van de 80-jarige Margaretha Brouwer en haar dochter, de nu aangehouden verdachte. Een dag na de vermissing is er nog telefonisch contact met de dochter geweest, die op dat moment vermoedelijk in Duitsland verbleef.

Aanhouding

Hoewel sinds 14 mei geen telefonisch contact meer mogelijk was met de vrouwen, kreeg de politie zondag 8 juni zicht op de mogelijke verblijfplaats van de verdachte, waarna zij werd aangehouden. Haar ernstige zieke en demente moeder werd niet aangetroffen. Ook werd de Volvo aangetroffen waarmee beide vrouwen in mei vertrokken waren.

Zorgelijk

Gezien de zorgelijke gezondheidstoestand waarin de bedlegerige mevrouw Brouwer verkeerde op het moment dat zij verdween, houdt de politie er rekening mee dat zij inmiddels overleden is. Daarnaast kan niet uitgesloten worden dat ook anderen op de hoogte moeten zijn geweest van de verblijfplaats van verdachte en haar moeder.

Beperkingen

Omdat de verdachte in volledige beperkingen zit, zijn politie en Openbaar Ministerie (OM) terughoudend met het verstrekken van inhoudelijke informatie. De verdachte wordt op woensdag 11 juni voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Buitenland

Het terugvinden van de 80-jarige mevrouw Brouwer is voor de politie van het grootste belang. Uit het onderzoek is inmiddels duidelijk geworden dat de aangehouden verdachte sinds de verdwijning op 13 mei in ieder geval in Duitsland en Polen is geweest. Het is niet duidelijk of haar moeder op dat moment bij haar was.

Tips

Heeft u informatie waar mevrouw Brouwer-van Beenen zich op dit moment bevindt, of weet u waar de vrouwen sinds 13 mei verbleven hebben? Neem dan contact op met de recherche in Alphen aan den Rijn via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.